Irodánk logója - Dr. Ujvárosi & DDr. Klötzl Ügyvédi Iroda

Nyelvek:
))MAGYAR(( német angol

Hamarosan:
olasz


» Gy.I.K. «

1) Érdeklõdtem idõpont miatt, de még nem kaptam választ, mit tegyek?
Igyekszünk az e-mailekre, ill. a telefonos üzenetekre rögtön, de legkésõbb 48 órán belül reagálni, mégis elõfordulhat, hogy kicsit több idõre van szükségünk. Ezt, amennyire módunkban áll, egy rövid e-mail formájában azonnal jelezzük is.

2) Mikorra kapok idõpontot?
Kérem számoljanak azzal, hogy "tegnapelõttre" és azonnal nehéz idõpontot adnunk. Az elsõ jelentkezéstõl számítva általában egy-három hét múlva tudunk fix idõpontot biztosítani. Célszerû tehát, ha mihamarabb jelentkezik irodánkban. Sürgõs helyzetekben természetesen igyekszünk ténylegesen azonnal rendelkezésre állni.

3) Mikor van az irodának fogadóórája?
Néha úgy érezzük, hogy éjjel-nappal. Elvileg mi is szeretjük, ha a hétvégénk szabad, de ha van rá igény, a klasszikus munkanapok mellett hétvégén is állunk ügyfelek rendelkezésére.

4) Melyik a legkorábbi/legkésõbbi idõpont, amit tudnak adni?
Ez is csak megállapodás kérdése. Van olyan ügyfél, aki már reggel hétkor szeret nálunk kezdeni, hogy idõben munkába érjen, és van, aki csak este hét után tud hozzánk elérni, mert elõtte pl. a gyerekeket kell elhoznia az óvodából.

5) Már kaptam idõpontot, mire kell figyelnem?
Honlapunkon megtalálja irodánk elérhetõségét, de mindenképp gondoljon arra is, hogy különösen hétköznap napközben Bécsben is lehetnek közlekedési dugók, amelyek hosszabb várakozással is járhatnak. Célszerû a megfelelõ parkolóhely megtalálása végett is egy kis többlet idõt bekalkulálni.
Figyelem: kerületünkben a parkolás 2012 október 1-e óta díjköteles; további információkat a témában itt találhat:

   pdf  Letöltés (PDF, magyar nyelvû)

6) Milyen papírokat hozzak magammal?
Elvileg Ön már az idõpont egyeztetése folyamán megkapja tõlünk azon dokumentumok listáját, amit a tanácsadásra el kell hoznia, de mint "alapszabály" gondoljon arra, hogy minden olyan papírra szükségünk lesz, ami az Ön kérdésével kapcsolatos. Amennyiben Önnek egyszerûbb, úgy papírjait elõre e-mailben, faxon vagy postán is eljuttathatja irodánkba.

7) Utolsó pillanatban derült ki, hogy késni fogok, érdemes még elindulnom?
Igen, mindenképp, de ilyen helyzetben azonnal vegye fel irodánkkal a kapcsolatot, hogy biztosíthassunk Önnek egy késõbbi - de még aznapi - idõpontot!

8) A megbízott ügyvédem beteg ill. nyaral, akkor most ki foglalkozik az ügyemmel?
Szabadnapjainkat már jó elõre bejelentjük az ügyfeleinknek, így Ön is tud tervezni és idõben megbízásokat adni. Amennyiben az Ön ügyében eljáró ügyvéd beteg vagy hirtelen el kell utaznia, úgy igyekszünk azonnal egy helyettesítõt biztosítani, így nem kell attól félnie, hogy kérdéseivel ill. kéréseivel huzamosabb ideig várnia kell.

9) Lehetséges az is, hogy Magyarországon történik a tanácsadás?
Igen, ilyesfajta igényét kérjük minél korábban jelezze.

10) Vállal az iroda Magyarországon is képviseletet?
Elvileg nem. Gyakorlatilag igen. A csak magyar vonatkozású ügyeket a magyar kooperációs ügyvédi irodánk intézi.

11) Lehetséges az, hogy a tanácsadás három nyelven történjen?
Igen, magyar, angol és német az irodánk kommunikációs nyelve.

12) Kutyával/kisbabával/biciklivel is bejöhetek az irodába?
Igen, ez mind megoldható. Van babakocsi és biciklitárolóhely, mind a kutyus és mind a baba is részt vehet a megbeszélésen.

13) Látom, hogy van lehetõség különbözõ elõadásokon részt venni (ingatlanügyek, cégalapítás, stb.), ez hogyan zajlik?
 - Kell-e belépõt fizetnem? - Nem, a részvétel díjtalan.
 - Kik vesznek részt a találkozón? - Ezt elõre nem tudjuk megmondani, a meghívót minden meglévõ és potenciális ügyfelünknek kiküldjük, és csak a jelentkezési határidõ után tudjuk megmondani, hogy milyen vendégek jönnek.
 - Lekéstem a jelentkezési határidõt, mit tegyek? - Mindenképp vegye fel velünk a kapcsolatot, mert elõfordulhat, hogy az utolsó percekben mégis adódik egy-két szabad hely.

14) Látom, van lehetõség arra, hogy résztvegyek egy Üzleti Találkozón:
 - Kell-e belépõt fizetnem? - Nem, a részvétel díjtalan.
 - Kik vesznek részt a találkozón? - Ezt elõre nem tudjuk megmondani, a meghívót minden meglévõ és potenciális ügyfelünknek kiküldjük, és csak a jelentkezési határidõ után tudjuk megmondani, hogy milyen vendégek jönnek.
 - De akkor honnan tudom, hogy megéri-e elmenni egy ilyen találkozóra? - Ezt nem tudjuk Önnek elõre megmondani, de tapasztalatunk szerint a gazdasági élet minden szegmensérõl érkeznek érdeklõdõk és az a véleményünk, hogy a találkozó során a legérdekesebb ismeretségek és tartós kapcsolatok alakulhatnak ki.
 - Kell-e magammal hoznom bemutatkozó anyagot? - Nem, nem kell, de ajánlatos. A találkozó lényege, hogy mindenki beszélhessen a saját tevékenységérõl, jelezhesse, milyen területen keres kooperációs partnert és megtudhassa, hogy hol, ill. kitõl kapja meg a számára fontos információkat.
 - Lekéstem a jelentkezési határidõt, mit tegyek? - Mindenképp vegye fel velünk a kapcsolatot, mert elõfordulhat, hogy az utolsó percekben mégis adódik egy-két szabad hely
 - Eljöhetek-e bejelentkezés nélkül is egy ilyen találkozóra? - Eddig még nem küldtünk el senkit, de számolni kell azzal, hogy a helyek korlátozottak számban állnak a rendelkezésünkre, és nem mindig található könnyen "pótszék" egy ilyen találkozón.
 - Milyen nyelven beszélnek a találkozón? - Magyarul.
 - Hány órakor vannak ezek a találkozók? Mert én nem tudom pontosan, hogy Magyarországról mikor tudnék "átérni" Ausztriába. - A találkozók idõpontját pont ezen okokból variáljuk. Gyakori idõpontok: szombati vagy vasárnapi reggeli, péntek esti koktél.
 - Hol vannak ezek a találkozók? - A találkozók helyét is változtatjuk, de az esetek 99%-ban Bécsben lesz egy fix hely megnevezve.
 - Kit hozhatok magammal? - Bárkit, csak elõre jelentse be az Önnel érkezõ vendégek pontos létszámát.

Utoljára módosítva: 2015.04.20 . [^] 

Szerzõi jog © Dr. Ujvárosi Veronika, 2010-2020. Minden jog fenntartva.
Design by Ethernaut