HONORARIUM - Dr. Ujvárosi Veronika ügyvéd

Dr. Ujvárosi Veronika ügyvédi iroda
Tartalomhoz ugrás
HONORARIUM

Talán itt a legnehezebb precíz információt adni, mert a legtöbb ár individuális, tehát személyre szóló. Itt összefoglaltuk a 9 legfontosabb kérdést a „quanto costa” ügyében:

1. Mennyibe kerül egy tanácsadás a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Irodában ?
Más az ár annak az ügyfélnek, akit irodánk már több éve képvisel, más az ügyvédi díj, ha valaki tegnapelőttre kér valamit és megint más a tarifa, ha az adott ügyfél nem csak a jogi képviselet ellátását, hanem dokumentumai fordítását is velünk intézi. Egy cégalapítás költsége is például erősen variál, függve attól, hogy tegnapra vagy holnapra kell egy cég, de a végső árakat az is meghatározza, hogy egy adott cégre például milyen támogatást tud irodánk intézni. Ezért kérjük ügyfeleinktől azt, hogy emailben írják le kérdésüket és azt követően (akár egy telefonos beszélgetés keretében) megbeszéljük a személyre szóló árajánlatot.

2. Megtudom előre, hogy mennyi lesz a tanácsadás díja ?
Igen. Garantáljuk Önöknek, hogy minden ügyvédi lépésre először kap árajánlatot és utána dönthet arról, hogy igénybe veszi – e ténylegesen irodánk képviseletét. Nem történhet meg az sem, hogy hirtelen vagy akár hosszabb idő után kap egy számlát, ahol egy Önnek ismeretlen díjkulcs alapján számlázzuk ki a tevékenységünket.

3. Tudom a tanácsadást kézpénzben is fizetni ?
Az ügyvédi díjat kézpénzben is átadhatja, ez esetben sem gond a számla azonnali kiállítása.

4. Tudok forintban vagy más külföldi valutában is fizetni ?
Az ügyvédi díjat alapjában véve euróban fogadjuk el, de kivételes esetekben lehetséges más megoldás is. Ezt viszont előre jelezze felénk email üzenetben.

5. Nem tudok a saját bankszámlámról utalni, más számlájáról is elfogadják az ügyvédi díjat ?
Ez sem gond, de kérjük emailben jelezze, hogy az Ön ügyében milyen másik számlaszámról érkezik az utalás.

6. Lehetséges Önöknél egy havi átalányáras megbízás ?
Irodánk alábbi elszámolási lehetőségeket nyújt az ügyfeleknek:
    • elszámolás az Osztrák Ügyvédi Tarifa alapján (ezt a magas tarifaárak miatt mi nem preferáljuk)
    • óradíjas elszámolás
    • havi átalánydíjas elszámolás
    • kisebb átalánycsomagok kifizetése
      
7. Mikor elég csak a netto ügyvédi díjat átutalni ?
Az európai uniós adószabályok szerint az Ön magyar (vagy más uniós, de nem osztrák) cégének csak a netto, tehát az áfa nélküli ügyvédi díjat szükséges utalnia. A számlát így mi is csak „nettosan” állítjuk ki az Ön cége nevére. Fontos ezért, hogy teljes cégadatát és céges adószámát is elküldje számunkra, mert ezen adatok feltüntetése alapfeltétel az áfa nélküli elszámoláshoz.

8. Ha mint magánszemély utalok, akkor is lehetséges az áfamentes utalás ?
Mint magánszemély a teljes bruttó ügyvédi díjat kell utalnia. Ez esetben is azonnal ki tudjuk állítani a számlát, de nem „nettosan”, hanem az áfa feltüntetésével. Utóbbi mértéke Ausztriában 20 %.

9. Kihez fordulhatok a fizetéssel vagy a számlakiállítással kérdésem van ?
Ha bármilyen kérdése  van a fenti pontokkal kapcsolatosan, úgy kérdését nekünk egy email üzenetbben írja meg (dr.ujvarosi@aon.at) vagy amennyiben telefonálni szeretne, úgy írja meg nekünk, hogy mikor tudjuk mi Önt a legegyszerűbben elérni.
Vissza a tartalomhoz